VPRO Tegenlicht

      Reacties uitgeschakeld voor VPRO Tegenlicht

De aflevering van VPRO tegenlicht ‘Beste reizigers’, gaat over hoe we in de toekomst omgaan met seksuele diversiteit, gender en geslacht. Deze aflevering is terug te kijken op uitzending gemist.

Je hoort geen ‘dames en heren’ meer op het perron. Het is ‘beste reizigers’ geworden. De Nederlandse Spoorwegen willen dat iedereen zich welkom voelt: dames, heren, jongens, meisjes en eenieder die zich niet thuis voelt bij die traditionele tweedeling. We worden, nog voor we geboren zijn, in hokjes geplaatst en bekijken de wereld door een bril die alles in tweeën splitst: wie geen man is, is vrouw, en andersom. In VPRO Tegenlicht verkennen we de toekomst van geslacht en gender, met mensen die niet in een hokje passen of er niet in willen worden geduwd.

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/465737/Vpro_Tegenlicht.html

Share