Internationale Dag tegen Racisme

      Reacties uitgeschakeld voor Internationale Dag tegen Racisme

Zaterdag 19 maart 2016:
Activiteiten op het Kerkplein in de Kerkstraat vanwege de

Internationale Dag tegen Racisme

21 Maart is de Internationale Dag tegen Racisme en vóór Gelijkwaardigheidvan alle mensen. In plaats van ons ergens tegen af te zetten, kunnen we ons positief inzetten voor de internationale samenleving die we zijn, wereldwijd. We vieren het verschil op basis van menselijkheid en gelijkwaardigheid. Om te beginnen op zaterdag 19 maart met een manifestatie in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch op het Kerkplein, met:

1. TAPIJT VOOR VREDE EN GELIJKWAARDIGHEID
Onder leiding van Marianne van Heeswijk, bekend kunstenares te ’s-Hertogenbosch en bij het Pastoraal Uitzend Bureau, zal een TAPIJT VOOR VREDE EN GELIJKWAARDIGHEID gelegd worden met ieder die langs komt. Een veelkleurig tapijt als afspiegeling van de hedendaagse samenleving. Het leggen van het tapijt, dat als een mozaïek wordt samengesteld uit restmaterialen, begint om 11.00 en duurt tot 17.00u.

2. KLOKGELUI en MOMENTEN VAN AANDACHT
Om 12.00, 14.00 en 16.00 zal door klokgelui een “moment van aandacht”worden gevraagd. Iedereen wordt gevraagd om, overal waar de klokken luiden, even te stoppen met winkelen, wandelen, werken. Met ogen en armen wijd open of juist in innerlijke aandacht gesloten, of een ZEN-moment van 10 x in- en uitademen – een flashmob, bedoeld om reacties en gesprekken op te roepen met omstanders. Aandacht voor de A/ander – Aandacht voor elkaar.

3. MEET & GREET INTERNATIONAAL
Om 16.05u na het aandachtsmoment vindt er een MEET & GREET plaats uit alle windstreken rondom het Tapijt van Gelijkwaardigheid dat deze dag is geboren uit afvalmaterialen en door samenwerking.

VROUWENKOOR SIRENEN ZINGT
Tijdens deze ontmoeting is er zang door het Vrouwenkoor Sirenen olv. Ingrid van Rooij, uit hun internationaal repertoire.

4. In de Kerk is er PIANOSPEL van 14.00-15.45u door Rinka van Ipenburg, bij de foto-expositie van Karin Oppelland, landelijk coördinator WEEK VAN DE DIALOOG, met de titel KRUISEN DIE JE WEG KRUISEN.

De organisatie van deze dag: in samenwerking met RADAR en samen met projectgroepen en vele vrijwilligers.
Informatie: ds. Peter van Helden, petervanhelden87@gmail.com; stadspastor van de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Share