Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland
24 mei:
Workshop Transgender Erfgoed
Qleurrijk Den Bosch
Qleurrijk 's-Hertogenbosch
Welkom bij het COC

27 - 30 juni

Welkom bij het COC
WELKOM BIJ HET COC
NOORDOOST-BRABANT

COC Noordoost-Brabant zet zich in ter bevordering van de emancipatie, acceptatie en integratie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender & intersekse personen.

De Brabantse Potcast
De Brabantse Pot-cast

In deze podcast gaan 2 Brabantse potten (in dit geval Anja van Hout en Jolanda van Gool) in gesprek met elkaar over LHBTI-zaken.

previous arrow
next arrow

Nieuws

Het laatste nieuws uit de regio.

Agenda

Evenementen en samenkomsten.

Over het COC

Meer informatie over het COC.

Contact

Contact, adressen en links.

Kernwaarden

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s).

We zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken.

Het COC werd opgericht in 1946 en is daarmee de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld. Als één van de weinige LHBTI-organisaties beschikken we over een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties.

COC Noordoost-Brabant is actief in het werkgebied dat grofweg ligt tussen Boxtel en Geldermalsen, met als hart de stad ‘s-Hertogenbosch en het Land van Cuijk en Uden met Oss als centrumgemeente.

NIEUWS

 • 24 Mei: Workshop Transgender Erfgoed
  24 Mei: Workshop Transgender Erfgoed

  Op 24 mei organiseert Regenboogstad Oss de Workshop Transgender Erfgoed. De workshop is speciaal bedoeld voor transpersonen. Aanmelden kan door vóór 18 mei een mail te sturen naar…

 • IN MEMORIAM HUUB BECKERS
  IN MEMORIAM HUUB BECKERS

  Ons bereikte het droevige nieuws dat door een noodlottig ongeval in zijn woonplaats Maastricht Huub Beckers is overleden. Gedreven mensen-mens, onvermoeibare vrijwilliger, bedachtzame denker, warme vriend. Huub was…

 • Nu te zien in Gemeentehuis Oss: ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’
  Nu te zien in Gemeentehuis Oss: ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’

  Op 19 april opende Wethouder Kees van Geffen de Tentoonstelling: Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland. De tentoonstelling staat op een bijzondere plek, namelijk in de publiekshal van het…

 • COC Federatiedag op 14 mei in Utrecht
  COC Federatiedag op 14 mei in Utrecht

  Na ruim twee jaar is het weer mogelijk: een fysieke federatiedag. We kijken er naar uit elkaar weer te zien in Utrecht. Vaste elementen zoals de federatiebrede overleggen,…

Volg je ons al?

COC Noordoost-Brabant is actief op Twitter, Facebook en Instagram! Volg ons om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over COC Noordoost-Brabant en activiteiten die op de planning staan!

Lees hier de digitale versie van het verenigingsblad de BosschRoze!

BosschRoze is het verenigingsblad van COC Noordoost-Brabant. Vanaf 2022 is BosschRoze digitaal en voor iedereen te ontvangen.

Ontvang onze nieuwsbrief BosschRoze

* verplicht veld

BOSSCHROZE