Informatie

De Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC NoordoostBrabant is actief in het werkgebied dat grofweg ligt tussen Boxtel en Geldermalsen, met als hart de stad ‘s-Hertogenbosch en het Land van Cuijk en Uden met Oss als centrumgemeente.

Sinds 1 januari 2007 heeft het COC in ‘s-Hertogenbosch geen eigen pand meer. Het bezoek adres voor COC Noordoost-Brabant is te Schilderstraat 33, 5211 NB ‘s-Hertogenbosch (na telefonische afspraak),  hierbij is COC NOB medegebruiker van Babel/Bank van Leening. De activiteiten vinden op verschillende locaties in de stad plaats. Kijk voor meer informatie elders op de website op de pagina’s van de desbetreffende activiteit.

Landelijk

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. Het COC werd opgericht in 1946 en is daarmee de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld. Als één van de weinige LHBTI-organisaties beschikken we over een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties.

Share