COC zoekt jouw input voor Paarse Vrijdag 2023

Wil jij met jouw school meedoen aan Paarse Vrijdag? Paarse Vrijdag is dé actiedag waarop scholen in het hele land paars kleuren om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Dit jaar is Paarse Vrijdag op 8 december.

Deel jouw verhaal

Voor de landelijke Paarse Vrijdag campagne vanuit COC Nederland zijn we op zoek naar leerkrachten, ouders, directeuren en ander PO personeel die hun verhaal willen delen.

We zijn op zoek naar iedereen die het belangrijk vindt dat je jezelf mag zijn en het belang kunnen vertellen waarom aandacht voor jezelf zijn en Paarse Vrijdag zo belangrijk is. Lijkt het je leuk én belangrijk om een van de gezichten van deze campagne te worden. Meld je dan nu aan! Begin oktober gaan we de campagne schieten, de definitieve datum wordt midden/eind augustus bekend gemaakt.

We vinden het belangrijk om een diverse groep leerkrachten, directeuren en ouders mee te laten doen. Stuur deze uitnodiging dus ook vooral door. Uiterlijk 31 augustus hoor je of jij één van de personen bent. Mocht je nog vragen hebben, mail Jeroen Horvers op jhorvers@coc.nl of basisschool@coc.nl.

Check de video’s van vorig jaar op www.youtube.com/@cocnederlandbasisschool zoals bijvoorbeeld de video van Petra

Heb jij een idee voor de invulling van het PO Paarse Vrijdag pakket 2023?

COC Nederland is op zoek naar toffe ideeën voor het Paarse Vrijdag pakket komend jaar: Een fris nieuw idee, een recent uitgewerkte werkvorm of een initiatief wat je al jarenlang uitvoert maar eigenlijk iedereen zou moeten zien!

In elk Paarse Vrijdag pakket zorgen we voor materiaal voor elk leerjaar op de basisschool. Per leerjaar wordt gekeken welke onderwerpen aan bod komen en op welk niveau het wordt besproken. Door middel van deze materialen wordt onder andere aandacht besteed aan familiediversiteit, genderstereotypen, genderexpressie, lhbti+, diversiteit in het algemeen met een groot overkoepend doel: Jezelf kunnen zijn, ook als je niet tot de norm behoort.

Een liedje, een kaartspel, een prentenboek, een docu, een video, een les, een gedicht, het kan van alles zijn!* Heb jij een goed idee en wil je graag samenwerken met COC Nederland (tegen betaling) meld je dan aan via dit formulier. 

Uiterlijk 31 augustus gaat COC Nederland de inzendingen bekijken en komen we bij je terug. Mocht je vragen hebben, mail Jeroen Horvers op jhorvers@coc.nl of basisschool@coc.nl.

*Ter kennisgeving: Het materiaal van 2022 en 2021 is te vinden op https://basisschool.coc.nl/paarse-vrijdag/