Coming Out Day Den Bosch 2023

Woensdag 11 oktober | van 8.45 tot 13.15 uur | Locatie | Onderwijsboulevard 3 |’s-Hertogenbosch

Kom ook én ben trots op wie je bent / wat je voelt als mens: dat we allemaal gewoon én anders zijn. Laten we de verschillen én overeenkomsten vieren! 

Wat als ik? 

Woensdag 11 oktober is dé internationale dag van aandacht en respect voor lhbti’s en queer-personen. Op initiatief van de Stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap is een actief programma samengesteld. 

Dit in samenwerking met het Koning Willem I College, Avans Hogeschool, Het Stedelijk Gymnasium ‘s-Hertogenbosch, PowerUp073, Antidiscriminatiebureau RADAR, COC Noordoost Brabant, Brabantse Potcast, GSA Netwerk, Drag Up Family, BO Diversity en Zoé Beekes. Met als doel, het gezamenlijk maken van een belangrijke statement op deze dag: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. 

Vlag voor Verbinding

Op het plein van de onderwijsboulevard gaan we samen met studenten, docenten, partners en bezoekers een enorme Vlag voor Verbinding leggen. Met allerlei (hergebruikte) materialen als plastic deksels, doppen, platen ontstaat een kleurrijke vlag van 6×9 meter.

Programma BO Diversity & Film 

De organisatie Bo Diversity host deze dag het programma met o.a. Normbrekers: een interactief evenement waar op een creatieve manier verschillende thema’s rondom diversiteit worden beïnvloed. Ook wordt de film ‘Gewoon Anders’ van Zoé Beekes getoond met na afloop Q&A met de makers. 

Schrijfwedstrijd ‘Wat als ik’ 

Voor studenten en bezoekers is er een korte schrijf|dichtwedstrijd. In de vorm van een A5 kaart met de titel ‘Wat als ik’ kan men zichtbaar maken wat woorden als: Inclusie, Vriendschap, Vrijheid, Verbinding en Diversiteit voor iedereen persoonlijk kunnen betekenen. De inspirerende teksten worden verzameld en komen voor iedereen leesbaar rond de Vlag voor Verbinding te liggen.

Ontmoetingen en informatie 

Er zijn informatiekramen met actief aanwezige organisaties als: Antidiscriminatiebureau RADAR, COC Noordoost Brabant, Brabantse Potcast, GSA Netwerk, BO Diversity.