Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theater: Queer Planet

30 november | 20:00 - 23:00

Wat moet je doen als je verliefd bent op je macho vriend? Als je je niet langer als meisje wilt gedragen? Hoe ga je om met ‘in between’ en in de war zijn? Confetti-voorstelling Queer Planet laat geen vraag onbesproken en rekent af met ieder hokje. Een knallende performance met acts, songs én DJ. Stap uit je eigen hokje en bezoek deze voorstelling met je zus, puber of partner.

Na het succes van haar bekroonde performance-voorstelling In mijn hoofd ben ik een dun meisje, maakt regisseur Noël Fischer (1966) weer een knaller van een performance-act. Queer Planet is een confetti-voorstelling over queerness die wars is van heersende normen en ieders hokje in twijfel trekt. Over gender, ontsnappen aan binair denken en op zoek gaan naar je bloedeigen identiteit.

All queer cast
Met een all queer sterrencast bestaande uit Rick Paul van Munningen (De Gebroeders Leeuwenhart), Tessa Jonge Poerink (Trojan Wars) en Lars Brinkman (Nader tot u) zet regisseur Noël Fischer een actuele en multidisciplinaire voorstelling neer waarin pride en queer gevierd worden. Leuk voor (queer-)tieners, maar eigenlijk voor iedere ziel die zin heeft in een avond uit waar het ‘jezelf zijn’ wordt gevierd.

Noël Fischer (1966)
Is artistiek leider van HNTjong. Haar voorstellingen kenmerken zich door een fysiek rauwe, beeldende aanpak van grensverleggende, soms controversiële onderwerpen. Ze ondermijnt in haar werk alle vaststaande ‘hokjes’ van gender, kleur en klasse. Haar inspiratie vindt ze middenin de samenleving en ze regisseert nieuw geschreven teksten naast actuele (jeugd) bewerkingen van bestaand toneelrepertoire.

Luister alvast naar de podcast over Queer Planet via Spotify.

Cast: Rick Paul van Mulligen, Merel Pauw, Tessa Jonge Poerink, Fjodor Jozefzoon, Lars Brinkman en Bebe Berat Bebek

Na afloop is er voor jongeren de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Gegevens

Datum:
30 november
Tijd:
20:00 - 23:00
Site:
https://www.theateraandeparade.nl/programma/queer-planet/5391

Locatie

PERRON-3
Hoff van Hollantlaan 1
Rosmalen, 5243 SR Nederland
+ Google Maps