Onderzoek seksuele minderheden

Beste mensen van Holebi40plus,

Wij zijn bezig met een onderzoek in het kader van seksuele minderheden. Dit onderzoek is onderdeel van een groot internationaal project, dat onderzoekt hoe verschillende (etnische, religieuze en seksuele) minderheidsgroepen in onze samenleving samenleven.

Dit sub-onderzoek onder seksuele minderheden zal worden uitgevoerd in meer dan 15 talen, wat ons een unieke kans biedt om de situatie van seksuele minderheden tussen verschillende landen (bijvoorbeeld Groot-Brittannië, de VS, Canada, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Hongarije, Turkije, Brazilië, Rusland, Zuid-Afrika) te vergelijken.

Het is een groot succes voor ons dat hoogleraren uit 16 landen data in de LGBTIQ* context zullen verzamelen. Echter, we moesten compromissen sluiten en dus niet alle vragen zijn helemaal optimaal. Toch zullen we in staat zijn om feedback te geven over de ervaren discriminatie, coming-out, en de ervaren acceptatie van verschillende seksuele minderheidsgroepen. Zo kunnen we enerzijds de relevantie tonen in de wetenschappelijke wereld en anderzijds informatie over de resultaten rechtstreeks geven aan LGBTIQ* groepen.

Om ervoor te zorgen dat we zinvolle conclusies kunnen trekken, hebben we veel verschillende stemmen nodig – dus laat jouw stem horen!

Duur: 25-30 minuten

Klik hier om naar de enquête te gaan

Als dank zullen alle deelnemers in een loting gaan voor een waardebon van 250 euro en tien waardebonnen ter waarde van 50 euro per stuk.

Aarzel niet om het onderzoek te sturen naar uw vrienden en kennissen.
We sturen je graag de gedetailleerde resultaten op aanvraag.
Heel erg bedankt voor jouw steun.

Vriendelijke groet,
Tabea Hässler1, Simone Sebben1, Colette van Laar2 en Sabine Otten3

1 Universiteit Zurich
2 Universiteit Leuven
3 Rijksuniversiteit Groningen