Première van IN DE (S)MAAK

Vier de raarheid! Op donderdag 4 november gaat de Bossche miniserie IN DE (S)MAAK in prèmiere in de Verkadefabriek. Dit is een onconventioneel datingprogramma waar kunstenaars en mensen uit de queer- en dragscene de datingwereld op hun kop zetten. Dat vraagt natuurlijk om een onconventionele première.

In april 2021 vonden de filmopnames plaats. De Academie voor Beeldvorming en Ongekend stuurden acht deelnemers uit Den Bosch en omstreken vijf keer op date. Daarin kregen ze challenges op het gebied van kunst en drag. Tijdens de laatste date werd het café van de Bossche Brouwers omgetoverd tot een klassiek restaurant. De dates verliepen echter iets minder standaard.

Hoe dan wel? 
Kom dat zien op donderdag 4 november om 20.00 uur in de clubzaal van de Verkadefabriek! De avond wordt aangevuld met een performance door Dakota Mokhammad, interviews en een afsluitend dansfeestje met DJ Miss Fiasco. Bezoekers zijn welkom om in een chique of bijzondere outfit te komen.

En durf je een stap verder te gaan? 
Voorafgaand aan de première is de Drag Up Family van 17.00 tot 19.00 uur. Daar kan je experimenteren met drag en je klaarmaken voor de première. Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom om mee te doen.

Vanaf 5 november komt er iedere week een nieuwe aflevering op het youtubekanaal van IN DE (S)MAAK.

IN DE (S)MAAK is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfondsen ‘s-Hertogenbosch en het Pride Donatie Fonds.