Queer Support Oss lanceert op Coming Out Dag!

OSS – Op 11 oktober, internationaal bekend als Coming Out Dag, zal in Oss een nieuw initiatief lanceren: Queer Support Oss (QSO). Dit project is bedoeld om een veilige en creatieve ruimte te bieden voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zich identificeren als LHBTQIA+ of vragen hebben over hun seksualiteit en genderidentiteit.

Wie zijn wij?

Achter Queer Support Oss staan Loek, Noucra en Sophie. Drie queer personen met een liefde voor creativiteit en LHBTQIA+ educatie. De groep heeft heeft ervaring in het werken met jongeren en samen hebben ze besloten hun krachten te bundelen en QSO te starten.

Wat doen we?

QSO organiseert creatieve avonden waar jongeren samen kunnen komen om te werken aan diverse opdrachten rondom thema’s zoals seksualiteit en gender. Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer, vergezeld van een drankje en wat lekkers. Het doel is niet alleen educatie, maar ook het bevorderen van onderling begrip, zelfacceptatie en het opbouwen van een ondersteunend netwerk.

Waarom dit initiatief?

Als queer individuen kennen Loek, Noucra en Sophie de uitdagingen die jonge LHBTQIA+ personen vaak doormaken, vooral tijdens hun middelbare schoolperiode. “Soms kan het fijn zijn om mede LHBTQIA+ personen te ontmoeten buiten de schoolomgeving”, aldus het organisatoren achter QSO. Dit initiatief is hun antwoord op die behoefte, en ze hopen dat het een blijvende impact zal hebben op queer jongeren in Oss en daarbuiten.

Wil je meer weten of je aansluiten bij dit initiatief? Volg Queer Support Oss op Instagram: Queer Support Oss of stuur een e-mail naar queersupportoss@cocnoordoostbrabant.nl.