Terugblik op Coming Out Dag in Den Bosch

Wat een dag! Woensdag 11 oktober werd in ‘s-Hertogenbosch voor Coming Out Day een krachtig statement gemaakt: wees trots op wie je bent en wat je voelt. Aan de Onderwijsboulevard 3 werd door verschillende mensen gewerkt aan de ‘Vlag voor Verbinding’. Gemaakt van hergebruikte materialen zoals plastic deksels, doppen en platen.

Bij verschillende informatie kramen konden docenten, studeren en voorbijgangers in gesprek met verschillende organisaties zoals antidiscriminatiebureau RADAR, COC Noordoost Brabant, Brabantse Potcast, GSA Netwerk, BO Diversity en Roze in Blauw. 

Een bijzondere vermelding gaat uit naar de Drag Up Family, met een optreden door Poison Ruby en Damian D. Doggy.

De film ‘Gewoon Anders’ van Zoé Beekes werd getoond, waarna een Q&A sessie met de makers volgde, wat leidde tot een diepgaande discussie over diversiteit en inclusie. 

De schrijfwedstrijd ‘Wat als ik’ gaf bezoekers en studenten de kans om hun gevoelens en gedachten over inclusie, vriendschap, vrijheid, verbinding en diversiteit te delen. De inspirerende teksten die hieruit voortkwamen, werden rondom de Vlag voor Verbinding tentoongesteld.

Wethouder Mike van der Geld bracht ook een bezoek aan de markt. 

Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze bijzondere dag en laten we samen blijven werken aan een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn.