Voorlichting op basisscholen

 

Schermafbeelding 2016-06-26 om 20.29.41Buiten de voorlichting op het middelbaar en voortgezet onderwijs houden wij ons ook bezig met voorlichting op het primair onderwijs. We vinden het belangrijk om zo jong mogelijk met voorlichting te beginnen omdat er in de kleuterklassen nog geen vooroordelen zijn. Wanneer het onderwerp seksuele diversiteit op deze leeftijd bespreekbaar wordt gemaakt en zich dit gedurende de hele basisschool voortzet hopen wij dat kinderen opgroeien met een realistisch beeld over verschillende relatievormen. Verder hopen we zo problemen op de middelbare school te voorkomen.

Hiervoor werken we met het lespakket “Hand in Hand” ontwikkeld door COC Den Haag.
Dit pakket heeft voor ieder leerjaar 2 lessen van 1 uur bedacht en uitgeschreven. De lessen worden door de eigen leerkracht gegeven. In de vorm van een verhaal, spelletje, knutselactiviteit, afgesloten met een kringgesprek wordt het onderwerp onder de aandacht gebracht en bespreekbaar gemaakt.
Dit lespakket is gratis en maakt het de school erg gemakkelijk te voldoen aan de verplichte voorlichting over seksuele diversiteit.

Wij hebben folders voor de leerkrachten en tips voor filmpjes en boeken. Indien daar behoefte aan is kunnen wij een voorlichting voor de leerkrachten verzorgen of ondersteuning bieden bij de voorlichting aan ouders.

We komen graag bij de school langs om een en ander te bespreken.

Brigitte Gillhaus
vertegenwoordiger voorlichting basisscholen
voorlichtingbasisscholen@cocnoordoostbrabant.nl

Hand in Hand

Hand in handDe Gemeente Den Haag heeft in de homo-emancipatienota 2008-2010 aangegeven aandacht te willen geven aan het onderwerp homoseksualiteit in het basisonderwijs. COC Haaglanden heeft de opdracht gekregen een methode te ontwikkelen om dit onderwerp op de kaart te zetten op de basisschool.

Klik hier om de methode te downloaden

Share