Over COC

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). We zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI’s in Nederland en het buitenland. We streven naar een diverse en inclusieve wereld waar mensen zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken. Het COC werd opgericht in 1946 en is daarmee de oudste nog bestaande LHBTI-organisatie ter wereld. Als één van de weinige LHBTI-organisaties beschikken we over een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties.

Over COC Noordoost Brabant

Het COC Noordoost Brabant is onderdeel van de landelijke organisatie COC Nederland. COC Noordoost-Brabant is actief in het werkgebied dat grofweg ligt tussen Boxmeer en Geldermalsen, met als grootste gemeenten Oss en Meierijstad. Onze thuisbasis ligt in de stad ’s-Hertogenbosch, nl. in het Ketelhuis op de Tramkade.

Op die plek kunnen we allerlei activiteiten (hyperlink naar activiteiten) en bijeenkomsten voor onze werkgroepen (hyperlink naar werkgroepen) organiseren.

Bestuur
Ons bestuur bestaat per 1 juli 2021 uit de volgende personen:

Anja van Hout – voorzitter
Geert Glaudemans-Kroon – secretaris
Ron Loos – penningmeester
Stefan Kuijt – algemeen lid 
Emmanuël Berkemeijer – aspirant-lid