Regenboogstembusakkoord voor Noord-Brabant ondertekend tijdens LHBTI+ bijeenkomst voor Provinciale Statenverkiezingen 2023

COC Eindhoven en regio, COC Noordoost-Brabant, COC Tilburg Breda en omgeving en COC West-Brabant organiseerde gezamenlijk op 10 maart de LHBTI+ bijeenkomst voor de Brabantse provinciale statenverkiezing. Voor deze bijeenkomst waren alle deelnemende partijen aan de Provinciale Statenverkiezingen van volgende week uitgenodigd om het Regenboogstembusakkoord te ondertekenen.

De overeenkomst werd ondertekend door VVD, CDA, D66, Volt, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en PvdA. De ChristenUnie-SGP en BBB hebben aangegeven het Regenboog Stembusakkoord niet te ondertekenen. Van de overige deelnemende partijen hebben we geen reactie ontvangen.

Het is voor het eerst dat er voor de provincie Noord-Brabant een Regenboogstembus akkoord is ondertekend.

“Het is mooi om te zien dat 8 politieke partijen in Brabant erkennen dat er nog veel moet gebeuren als het gaat om acceptatie en normalisatie van LHBTIQ+-ers. Goed dat zij willen dat de provincie hier nu ook actief mee aan de slag gaat en geld voor reserveert. Dat biedt zeker ook perspectief voor LHBTIQ+-ers in kleine gemeenten in onze provincie.”

Anja van Hout, Voorzitter COC Noordoost-Brabant