Voorlichting

Voorlichting en educatie binnen de regio Noordoost-Brabant

We zijn jaarlijks te gast op verschillende middelbare scholen, MBO-opleidingen en basisscholen om met leerlingen en studenten in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en genderdiversiteit.

Interesse in een voorlichting over seksuele diversiteit en genderidentiteit van het COC?
Vraag hem via deze link aan, dan nemen wij contact met jou op.
Voorlichting aanvragen

Bettina (1991): “Sinds 2016 geef ik bij ons COC gastlessen over seksuele diversiteit en genderidentiteit, misschien heb ik er wel honderden gedaan. En nog steeds blijft het fantastisch vrijwilligerswerk! Ik geniet er van om met de leerlingen in gesprek te gaan over diversiteit en inclusiviteit, soms gaat dit gepaard met tientallen verrassende vragen, een lach of zelfs een coming-out in de klas. En soms gaat het stroef en is er onbegrip, en dat mag er ook zijn, als we elkaar maar respecteren zoals we zijn. In al die jaren is er in ons lesaanbod flink veranderd en ook dat is leuk om samen te doen: als werkgroep zijn we zelfsturend en creëren we ons eigen materiaal in samenspraak met COC Nederland.”

Overige mogelijkheden voorlichting en training in Voortgezet Onderwijs
Samen met de andere regenboogpartners en de gemeente ’s-Hertogenbosch is een ‘menukaart’ ontwikkeld waardoor scholen sneller in staat zijn te achterhalen waar zij welk soort training, voorlichting of informatie kunnen halen.


contact:  voorlichting@cocnoordoostbrabant.nl

Voorlichting op VO/MBO: klik hier

Voorlichting op de basisschool: klik hier

Kom jij ons team versterken? klik hier