Voorlichting VO/MBO

Welkom op de pagina van de voorlichtersgroep van COC Noordoost-Brabant! We zijn jaarlijks te gast op verschillende middelbare scholen, MBO-opleidingen en basisscholen om met leerlingen en studenten in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en genderdiversiteit.

Ons team, bestaande uit voorlichters met verschillende achtergronden en allemaal ervaringsdeskundigen, groeit continu in hun expertise en enthousiasme. Graag laten we u, onderwijsmedewerker of geïnteresseerde, kennismaken met het werk dat we doen en geven we de voor u nodige informatie.

De voorlichtingsgroep van COC Noordoost Brabant geeft voorlichting aan scholen voor middelbaar en voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo, mbo) in Den Bosch, Oss en omgeving, veelal in het kader van de vakken maatschappijleer en oriëntatie op de samenleving. Het geven van voorlichting in het middelbaar en voortgezet onderwijs kan zeer boeiend en ook heel spannend zijn. Het is boeiend om te zien en te horen hoe jongeren van 14 tot 21 jaar homoseksualiteit een plaats geven in hun leven; ofwel in familie, op school of in hun omgeving, ofwel bij zichzelf.

Heeft u vragen over de voorlichtingen, neem dan contact op met de groep door te mailen naar:  voorlichting@cocnoordoostbrabant.nl

Wilt u direct een voorlichting aanvragen? Stuur uw aanvraag met tijd en informatie over de klas naar:  planningvoorlichtingen@cocnoordoostbrabant.nl

Hartelijke groet,

De voorlichtingsgroep

Astronaut